reageer op dit artikel

Berenschot: HR apathisch onder robotiseringTerwijl automatisering en robotisering werkprocessen overnemen, functies verdwijnen en verschijnen en nieuwe vaardigheden gewenst zijn, komen HR-professionals niet in actie tegen het oprukkende robotgeweld. Het thema Robotisering belandt op de 21e plaats van de HR-prioriteitenlijst. Dat is een van de uitkomsten van HR Trends 2018-2019, het grootste onderzoek onder HR-professionals dat Berenschot uitvoert in samenwerking met Performa en Talentsoft.

Maar liefst 90 procent van de HR-professionals merkt nu al de gevolgen van robotisering. In 40 procent van de gevallen zijn de veranderingen vanwege technologische ontwikkelingen zelfs groot tot zeer groot. Zo leidt robotisering in 41 procent van de gevallen direct tot het verdwijnen van functies. Bijna driekwart van de functies verandert inhoudelijk en een derde van de ondervraagde HR-professionals merkt op dat door robotisering nieuwe functies ontstaan.

 

Onduidelijk voor HR

Toch weet slechts 18 procent van de deelnemers aan het onderzoek wat robotisering concreet betekent voor het personeel en wat de mogelijke impact is op de bezetting, competenties, werving, scholingsbehoefte en werkprocessen. Voor 80 procent van de HR-professionals is de impact van robotisering niet (voldoende) duidelijk. Het lijkt alsof HR zich bij dit onderwerp in een spagaat bevindt: de impact wordt onderkend, maar toch wil of kan men er geen prioriteit aan toekennen.

“Uit onze salarisonderzoeken blijkt dat ook medewerkers zich terdege bewust zijn van de impact van verdergaande digitalisering en robotisering”, aldus Hans van der Spek, vanuit Berenschot verantwoordelijk voor het onderzoek. “Zij maken zich zorgen over het kunnen bijblijven qua kennis en kunde. Tegelijkertijd zijn ze teleurgesteld over de geringe ondersteuning die ze vanuit de organisatie krijgen qua advies en faciliteiten.”

Top of mind

Alleen in de sector Industrie en Nijverheid is sprake van enige urgentie onder HR. Daar worden de gevolgen van robotisering en automatisering meer onderkend. Het thema belandt er op de 12e plaats, terwijl het bij de overige sectoren rond de 20e plaats blijft steken. Voor het onderzoek zijn 900 HR-verantwoordelijken ondervraagd, waaronder HR-medewerkers in loondienst, directeuren van HR-dienstverlenende bureaus en zelfstandig gevestigde HR-adviseurs. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens het HR Trendcongres.

Lees ook RPA IN HR: KUNNEN WE WEL ZONDER?

 

Close
Go top