CCMA reageert op kwestie Van Limpt

18 oktober 2017 – De Vereniging CCMA, organisator van de competitie rond de Manager of the Year Award, heeft gereageerd op de ophef rond Wim van Limpt, directeur van Buma/Stemra en in 2015 winnaar van de award. CCMA heeft op Facebook een korte reactie geplaatst en daarnaast gereageerd op vragen van Klantcontact.nl, nadat in de Klantcontact.nl-nieuwsbrief was gemeld dat de CCMA geen teken van leven gaf nadat vragen waren voorgelegd.

Van Limpt won in 2015 de CCMA Manager of the Year Award in zijn toenmalige hoedanigheid als servicedirector bij Buma/Stemra. Volgens CustomerFirst stond in het juryrapport  onder meer: ‘Wim is zeer ondernemend en motiveert anderen het beste uit zichzelf te halen. Een ‘problem solver’, gedreven door verbazing.’ CustomerFirst stelt ook dat in de klantcontactbranche stemmen zouden opgaan om deze prijs in te trekken vanwege de ophef na het artikel in de Volkskrant.

De CCMA meldt allereerst op Facebook dat de prijs niet wordt ingetrokken: ‘Het nieuwe bestuur van de CCMA geeft aan niet te reageren op aantijgingen rondom deze kwestie. De uitgereikte award heeft betrekking op zijn toenmalige verantwoordelijkheid voor klantcontact binnen Buma/Stemra en staat los van zijn functioneren als ceo en de kwestie hier rondom.’

Aan Klantcontact.nl heeft de secretaris van de beroepsvereniging van contactcentermanagers bevestigd dat het bestuur (Ingrid Schermer, Bart Boere, Agaath van Til en secretaris Samantha Dieters) inderdaad heeft gesproken over de positie van Van Limpt als winnaar. Over of die positie nog geloofwaardig is (gezien zijn functie voor een auteursrechtenbelangenorganisatie) stelt de CCMA dat Van Limpt “in 2015 de manager of the year award heeft gewonnen in zijn rol als verantwoordelijke voor klantcontact. Wij zijn Wim zeer dankbaar voor de rol die hij heeft gespeeld in het op de kaart zetten van klantcontact en op basis hiervan heeft hij gewonnen. Wij laten ons niet uit over de communicatie rond zijn huidige functioneren in zijn rol als directeur buma.”

Klantcontact.nl vroeg ook aan de CCMA in hoeverre er binnen de vereniging ruimte wordt genomen om kritisch te spreken over de integriteit van kandidaat-winnaars. “De CCMA neemt haar jurering voor the manager of the year award zeer serieus. Een onafhankelijke jury maakt haar keuze op basis van een bedrijfsbezoek, interviews met de kandidaat, medewerkers en leidinggevende. Als andere relevante informatie beschikbaar is, wordt dit meegenomen,” aldus de secretaris. “In principe worden er geen awards ingetrokken. Maar in uitzonderlijke situaties kan dit wel het geval zijn. Dit bekijken we per individuele situatie die voorbij komt.”