reageer op dit artikel

RMC presteert ondermaatsGemeente Amsterdam beboet ouderenvervoerder RMC, vanwege ondermaatse prestaties van het contactcenter en verminderde punctualiteit. De boete bedraagt 2,75 procent van de omzet van maart. De boete volgt na krap een jaar dat de Rotterdamse Mobiliteit Centrale BV het aanvullend vervoer in Amsterdam verzorgt voor ouderen en mensen met een beperking. Per jaar gaat het om circa 850.000 ritten.

In dezelfde periode dat RMC in Amsterdam het vervoer van concurrent Connexxion overnam, verloor de organisatie het doelgroepenvervoer in de havenstad. Dat zorgde in de tweede helft van 2017 voor veel verloop onder de contactcentermedewerkers.
Naar eigen zeggen ontstond hierdoor ‘een lagere personeelsbezetting dan gewenst’. Hierop zijn extra medewerkers aangetrokken en gecoacht. Daarnaast is de doelgroep verleid vooral de app en website te gebruiken om vervoer te bestellen.

Stijging volume

De gemeente Amsterdam hanteert een norm van 93 procent voor de stiptheid, waar 92 procent landelijk gezien gebruikelijk is. RMC geeft aan nog stappen te moeten zetten om de afgesproken normen voor punctualiteit en het contactcenter te halen.
Qua punctualiteit scoort de vervoerder gemiddeld rond 90 procent.
“We hadden te maken met een forse stijging van het vervoersvolume. RMC heeft diverse acties ondernomen om deze volumes op zorgvuldige wijze te verwerken. Daarnaast hebben we in overleg met de gemeente diverse verbetermaatregelen genomen om tot de gewenste norm van 93 procent te komen”, luidt de verklaring.

Gebrekkige start

RMC verzorgt sinds 1 juli vorig jaar het Beschermd Vervoer en het Deur tot Deur Samenreizend-vervoer binnen het AOV in Amsterdam. In de beginmaand werd gemiddeld 71 procent van de ritten op tijd gereden. Bijna een derde van de ritten kwam te laat. In één geval moest een ouder echtpaar drie uur wachten op een taxi. Met het verstrijken van de maanden leerde de vervoerder bij en boekte betere resultaten.

Lees ook ZIEKENHUISPATIËNTEN VERRAST DOOR BIJKOMENDE KOSTEN

Close
Go top