reageer op dit artikel

|ABN en SoleoSoleo Contact Centers wil de komende drie tot vijf jaar in omvang verdubbelen. In lijn met de overname van BSG Contact dit voorjaar zal het meer branchegenoten inlijven. De recente kapitaalinjectie van ABN Amro Participaties maakt dit mogelijk. De private equity firma heeft voor een miljoenensom een belang van circa 50 procent genomen in Soleo Groep. Dat meldt het FD.

Oprichter Alco Bosch zegt de afgelopen tien jaar wisselende resultaten te hebben geboekt. “We hebben mooie jaren gehad, maar hebben ook in de crisis wel eens over het randje gelopen.” Momenteel is Soleo volgens Bosch goed winstgevend. Precieze cijfers wil hij niet geven. “Groei op eigen kracht was een optie geweest, maar het ging me te langzaam.”

Mkb als doelgroep

ABN Amro Participaties krijgt als nieuwe aandeelhouder een belang van ongeveer 50 procent in de organisatie. De andere helft van de aandelen zit bij Bosch en twee mede-directeuren. De exacte verdeling wordt niet prijsgegeven. Bosch bedient bij voorkeur het midden- en kleinbedrijf , met brede serviceverlening, inclusief incasso. “Wij kiezen bewust voor het mkb om niet afhankelijk te worden van een handjevol grote ondernemingen. Zo bedienen wij webshops die zelf niet de mankracht hebben om telefoon en e-mail te beantwoorden.”
Tot de opdrachtgevers van Soleo behoren Van Dijk Educatie, leverancier van schoolboeken, en autobandenleverancier Euromaster, onderdeel van Michelin.

Jaaromzet van €20 miljoen

De 52-jarige Bosch richtte Soleo in 2008 op, na een carrière bij het toenmalige SNT in Zoetermeer. De eerste klant was KPN Mobile voor de zakelijke markt en ‘Hi’, ook onderdeel van KPN, voor de consumentenmarkt. Na de overname van BSG Contact telt Soleo Contact Centers nu zevenhonderd medewerkers, verdeeld over acht locaties in Nederland, België en op Curacao.
Het nieuwe bedrijf boekt een jaaromzet van €20 mln. De dagelijkse leiding bij Soleo blijft in handen van Bosch en zijn team. Bij grote beslissingen, zoals overnames, is instemming nodig van ABN Amro Participaties en de directie van het bedrijf.

Lees ook MEDEWERKERS INVESTEREN IN FRONTLINE

Close
Go top